Eticheta care permite accesul cu masina în Madrid si Barcelona

Eticheta care permite accesul cu masina în Madrid si Barcelona

Trimite și altora


  • Madrid – capitala Spaniei interzice circulația prin centru pentru vehiculele fără eticheta corespunzătoare cu excepția rezidenților sau invitaților acestora în limita a 20/lună. 
  • Măsura afectează mașinile diesel anterioare anului 2006 și cele cu motoare pe benzină mai vechi de 2000. Motocicletele afectate vor fi cele fabricate înainte de 2003.

dgtAcestea sunt vignetele (eticheta) pe care le vedem în parbrizele mașinilor din Spania în ultimul timp; fiecare semnifică categoria în care se încadrează autovehiculul respectiv în funcție de nivelul de noxe pe care îl produce motorul acestuia.

Dirección General de Tráfico (DGT) a început distribuirea distinctivelor pentru clasificarea vehiculelor în funcție de gradul de contaminare care îl produce fiecare dintre ele.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Vignetele (pegatinas) este eticheta pe care o ia în considerare primăria capitalei spaniole, din noiembrie anul trecut, pentru a permite accesul în centrul orașului vehiculelor cu motor private. Dacă nu aveți un asemenea semn distinctiv în parbriz nu veți putea circula, cu excepția celor care locuiesc în zonă sau invitați ai acestora (în limita a 20 de invitați lunar).

În cazul mașinilor personale măsura afectează motoarele pe motorină anterioare anului 2006 și cele pe benzină dinaintea lui 2000 în timp ce pentru motorete, motociclete sunt afectate cele fabricate înainte de 2003. Vor putea circula fără a fi afectate de această măsură autoturismele cu semn de mobilidad reducida (handicap), vehiculele cu vigneta Zero sau Eco, biciclete, servicii publice esențiale, sanitare și urgențe.

Deasemenea au în continuare acces în centru, dacă au etichete medio-ambientale, taxiurile, turismele de închiriat cu servicii în zona respectivă. Autovehiculele cu distinctivele B și C vor putea avea acces doar la parcările publice.

Ordinea stabilită

DGT împarte cele aproximativ 32 de milioane de mașini cu motor din Spania în două părți: jumătate care contaminează cel mai mult și celelalte. 16 milioane de vehicule își împart cele 4 categorii acceptabile din punct de vedere al poluării conform cu Planul Național al Calității Aerului.

Autoturismul meu are etichetă?

În pagina web a Direccion General de Trafico puteți vedea dacă mașina dv. are dreptul la etichetă și care este aceasta. În caz afirmativ puteți vedea de asemenea care dintre ele vă corespunde.

Cum se clasifică autovehiculele?

Au fost stabilite patru nivele în funcție de caracteristicile medio-ambientale ale fiecărui autovehicul în parte:

Emisii Zero: aici intră motocicletele și ciclo-motoarele; turismele, furgonetele ușoare, vehiculele de mai mult de opt locuri sau clasificate ca „Electrice cu baterie”, vehicole elctrice cu autonomie extinsă, hibride cu autonomie de minim 40km.

ECO: Turisme și furgonete ușoare, de mai mult de opt locuri clasificate ca hibride cu autonomie mai mucă de 40km și vehicule propulsate pe gaz natural lichefiat.

C: Cuprinde turisme și furgonete ușoare pe benzină înmatriculate după 2006 și diesel după 2014, precum și cele de mai mult de 8 locuri, benzină sau motorină fabricate începând cu 2014.

B: Include turismele și furgonetele ușoare pe benzină produse din anul 2000 și diesel după 2006. În plus, aici intră vehiculele cu mai mult de opt locuri sau de marfă benzină sau motorină fabricate după 2005.

Motoretele și motocicletele au de asemenea clasificare și etichete corespunzătoare:

pegatina moto

 


Trimite și altora