Nominalizare romaneasca la Festivalul International de Film San Sebastian 2018

Nominalizare romaneasca la Festivalul International de Film San Sebastian 2018

Trimite și altora


  • Festivalul Internațional al filmului San Sebastian 2018 premiază anul acesta cel mai bun regizor debutant
  • Printre nominalizați românul Hadrian Marcu (Brăila, Rumanía, 1976)

Treisprezece regizori din România, Argentina, Danemarca, Spania, Japonia, Kosovo, Mexic, Rusia, Elveția și Vietnam vor concura pentru premiul celui mai tânăr regizor, Kutxabank-New Directors, la prestigiosul Festival Internațional de Film San Sebastian 2018.

Directorul Festivalului San Sebastián, José Luis Rebordinos a nominalizat titlurile celor treisprezece filme ale regizorilor europeni, asiatici și latino-americani, care concurezează pentru premiul Kutxabank-New Directors.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Printre ei Hadrian Marcu (Brăila, Rumanía, 1976) va prezenta Un om la locul lui, un film cu Bodgan Dumitrache în rol principal, care a câștigat anul trecut Silver Shell pentru cel mai bun actor pentru Pororoca.

Secțiunea, care face parte din angajamentul Festivalului față de viitoarele talente de film, este o platformă care conferă vizibilitate filmelor lor. Ultimii trei câștigători ai premiului Kutxabank-New Directors au fost lansați în Spania: Le nouveau / The New Kid (2015), Park (2016) și Le semeur / The Sower (2017).

Premiul Kutxabank-New Directors, care va fi decis de un juriu internațional, vine cu 50.000 de euro pentru directorul și distribuitorul filmului din Spania. Sponsorizarea Kutxabank a secțiunii New Directors este parte a unei participări mai largi, în cadrul căreia instituția financiară continuă să se implice în promovarea creatorilor de film prezenți în festivalul de la San Sebastian.

Filmele filmate în această secțiune vor concura și pentru Premiul Tinerilor Cineaști care va fi decis de un juriu format din 300 de elevi cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.


Trimite și altora