Malaga sub ape – Sudul Spaniei lovit de ploi puternice

Malaga sub ape – Sudul Spaniei lovit de ploi puternice


Nivelul de precipitații, fără precedent pentru sudul Spaniei, a obligat la declararea „alertei roșii” pentru o parte al Coasta del Sol.

Actualizare: o tânără româncă, de 23 de ani a decedat înecată la Estepona. Pompierii, sosiți la fața locului de urgență, nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tinerei surprinsă de viitură la parterul unui bloc din localitate.

Oameni care au avut nevoie să se adăpostească pe acoperișuri în plină aversă, din cauza nivelului precipitațiilor în Mijas și Cartama, după mărturiile rezidenților, în ceea ce după descrierea forțelor de intervenție locale a fost cea mai năpraznică ploaie din 1989.

Alerta „roșie” este gradul de alertă maxim și a fost declarată de către serviciul meteorologic spaniol AEMET pentru regiunea afectată în acest week-end după masivele căderi de precipitații, mai mult de 200 de litri de apă pe metru pătrat în doar 12 ore.


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /


Echivalentul a unei luni întregi de precipitații căzute în doar o zi.

 

Electricitatea a fost întreruptă în mare parte din Manilva și Sabinillas iar străzile s-au transformat în torenți.

Autopista A7 a fost de asemenea închisă pentru câteva ore. Prognoza arată noi precipitații.

Din motive de siguranță maratonul de la Malaga, care trebuia să se desfășoare astăzi, a fost anulat. Furtuni au fost semnalate de asemenea mai departe, în Andalucia, cu inundații raportate la Cadiz.

...