Greva generala – Aturada de Pais – in Catalunya vineri – atentionare


Greva Generală în Catalunya care va avea loc mâine, 18 Octombrie 2019, a fost declarată ilegală de autoritățile de la Madrid care stabilesc totuși condițiile minime pentru asigurarea serviciilor publice obișnuite în cazul oricărei alte greve autorizate. Metroul va circula la 50% din capacitate la orele de vârf și la 25% în afara acestui interval pe parcursul întregii zile de vineri.

servicii minimeSe recomandă atenție la timpii necesari deplasării dintr-un loc într-altul cu mijloacele de transport în comun, vor fi previzibil mai mari decât într-o zi de lucru obișnuită. Este deasemenea convenabil ca în cazul deplasării cu mașina personală șoferii să se intereseze din timp despre eventualele restricții în trafic pe drumurile naționale și autostrăzi care ar putea fi afectate de protestul așteptat pentru mâine.

Un bun instrument este aplicația Waze care poate aviza despre eventualele incidente pe ruta aleasă.

Chiar dacă formal nu are legătură cu greva generală se vor desfășura vineri și etapele finale ale manifestațiilor Marxes per la Llibertat; cele cinci coloane plecate pe jos din Girona, Vic, Berga, Tàrrega și Tarragona sunt așteptate să ajungă în Barcelona mâine astfel că vor apărea dificultăți în traficul rutier.