3 zile ramase pentru solicitarea votului prin posta

3 zile ramase pentru solicitarea votului prin posta

Trimite și altora

La alegerile din această toamnă se va putea vota și prin corespondență, în plic închis emis de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), termenul până la care se poate cere plicul cu formularele necesare este 11 septembrie 2019 pentru ambele tururi de scrutin.

Votul prin corespondență este disponibil oricui are domiciliul stabil în străinătate, indiferent care este țara în care se află, solicitantul are nevoie de o adresă unde să primească documentația și notificările corespunzătoare procedurii prevăzute de lege. Măsurile de securitate necesare pentru asigurarea confidențialității votului presupun o serie de pași de respectat atât pentru înscrierea la votul prin corespondență cât și pentru transmiterea acestuia către AEP.

Solicitarea se face exclusiv online, pe internet, la adresa votstrainatate.ro,iar procedura de înscriere este explicată coerent în materialul video de mai jos produs de secția consulară de la Madrid.


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /


Votul prin corespondență

A L E G E R I P R E Z I D E N Ț I A L E 2 0 1 9 ⏳ Au mai rămas 8️⃣ ZILE pentru a te ÎNSCRIE să VOTEZI DE ACASĂ! 📩📬👩 Silvia, funcționar consular la secția consulară a Ambasadei României în Regatul Spaniei, te învață pașii pentru a te înscrie pentru votul prin corespondență 🗳📮 la alegerile pentru Preşedintele României care vor avea loc in 10/24 noiembrie 2019.⏱ Ai nevoie de doar 5 minute! 📽 Urmărește filmulețul și intră pe www.votstrainatate.ro pentru a te înregistra! #VotStrainatate #AlegeriPrezidentiale2019 #VoteazapentruRomania

Gepostet von Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España am Dienstag, 20. August 2019

De reținut este că înscrierea pentru votul prin corespondență nu elimină posibilitatea exprimării votului la secția de vot în ziua alegerilor cu mențiunea că va fi nevoie de o declarație în nume personal din care să reiasă că cel care s-a înscris pentru varianta prin corespondență s-a răzgândit și nu a trimis până la urmă plicul, declarație care se va completa de comisia din secția la care alegătorul alege să meargă.

...

 

Leave a Comment