Plata abonament Digitv, Dolce Telekom sau Focus, o alternativa

Plata abonament Digitv, Dolce Telekom sau Focus, o alternativa

Trimite și altora


  • MaxDSS Barcelona, compania de servicii tv satelit pentru Diaspora, oferă din martie un serviciu pentru plata abonament tv
  • Un voucher care trimite în contul de client la Digi tv, Dolce Telekom sau Focus plata abonament

Cartela de telefonie mobilă și parabolica cu televiziunea românească prin satelit sunt primele nevoi acoperite de românul care trăiește peste granițe.

Dacă pentru românul din Spania alegerea furnizorului de telefonie mobilă este simplă, cartela DIGI oferind cea mai bună soluție pentru internet și convorbiri ieftine atât cu țara cât și în local, televiziunea românească este o chestiune de alegere.

Prin satelit există trei opțiuni valabile pentru cei peste 3,5 milioane de români care trăiesc în Comunitatea Europeană, Dolce Telekom, Focus sau Digitv, fiecare cu caracteristici particulare dar cu prețuri de abonament comparativ egale. Orange s-a auto-exlus din acest pluton de oportunități după ce a ales ca purtător un satelit care acoperă doar parțial Comunitatea Europeană – nu ajunge în Spania, UK și acoperă doar parțial Franța. Abonamentul de bază se situează undeva la 7 euro pe lună.

Voucherul este instrumentul prin care se poate plăti abonament tv uneia dintre cele trei companii  furnizoare de programe tv românești, Digi tv, Dolce Telekom sau Focus sat își plătește abonamentul tv, facturile deja emise și anticipate, simplu, comod și eficient fără să fie nevoit să apeleze la bunăvoința unei terțe persoane din țară.

De regulă lucrurile decurg cam așa: trimitem bani prin Western Union, RIA sau altfel (cu costurile de rigoare) cuiva din țară cu rugămintea să meargă la casieria companiei să ne plătească abonamentul, sperăm ca respectivul să poată face asta și așteptăm să se întâmple.

Voucherul oferă în schimb garanția plății abonamentului (și restabilirea serviciilor atunci când am uitat să plătim la timp) în maxim 12 ore de la confirmarea plății în contul MaxDSS sau cu cardul direct la cumpărare. Include taxe și impozite pe care MaxDSS le plătește în contul operațiunii dar este o variantă decentă pentru administrarea serviciilor înafara țării.

De exemplu pentru un abonament de 7 euro pe lună se plătesc 9,2 euro pe lună (IVA, taxe interbancare incluse) cu garanția gestionării plăților, comod și, în plus, cu un operator la dispoziție pentru orice gestiune am dori să facem.

Companiile furnizoare Dolce Telekom, Focus sat sau Digi tv se află în România, oricare dintre noi locuiește la mai mult de 2.000km de cea mai apropiată casierie. Acestea nu acceptă „domicilierea” facturilor într-un cont care nu este într-o bancă românească drept pentru care plata facturilor tv necesită alegerea uneia dintre opțiunile existente: să rugați pe cineva să vă plătească factura după ce i-ați trimis banii, să plătiți prin myaccount fiecare factură în parte cu visa dacă vi se pare comod, să transferați sumele în conturile bancare românești.

Sau alegeți comoditatea gestionării abonamentelor tv de către MaxDSS. O filială a băncii LaCaixa o are oricare la colțul străzii. O VISA o avem toți în portofel. PayPal deasemenea este o opțiune de maximă siguranță de oriunde în lume ați locui. De oriunde din lume soluția voucher este o opțiune mai mult decât decentă.

Alegerea unei companii sau a alteia depinde deci mai puțin de prețul abonamentelor cât de numărul de programe pe care fiecare dintre ele le oferă. Comparativa la momentul 2018 găsește Telekom (fostul Dolce) în topul furnizorilor atât ca număr de canale din pachetul de bază și calitate a imaginii oferite de receptoarele Samsung HD furnizate. În plus, patru receptoare la un contract de 7 euro, indiferent dacă sunt sau nu în aceeași casă, este un atu greu de neglijat.

Din statisticile furnizate de compania MaxDSS aflăm că Dolce Telekom este principala soluție spre care migrează românii care trăiesc în diaspora, cu receptoare vechi sau care au probleme după ce o anumită companie refuză să emită Antena1, 3, Euforia și, în plus, nu mai permite lucrări altfel decât cu prezența titularului de contract în țară la casierie (Digitv).

dolce telekom

O lista de canale o puteți vedea aici, principala diferență față de Digitv, de exemplu, este Antena 1, 3, Euforia. Are de asemenea patru canale de sport, drepturi pentru Liga Spaniei, Franței, UK și, în plus Champions League. MaxDSS Barcelona oferă receptoare, asigură garanțiile / serviciul tehnic, administrarea contractelor Dolce Telekom acolo unde locuiți, fără să fie nevoie să mergeți în țară. În plus se pot plăti abonamentele prin transfer din cont..

focus satelit

Focus sat este, la rândul ei, o alternativă mult folosită de românii dinafara țării din trei motive: la 7 euro pe lună receptorul HD include toate canalele uzuale (inclusiv Antena 1, 3, Euforia), are un sistem de plată fără factură lunară – similar cu cel al cartelei de telefon preplătite, plătești înainte pentru 6, 12 luni iar receptorul „știe” când se termină creditul – iar orientarea antenei parabolice este similară cu cea de la Digitv, lucru care o face ideală pentru cei care au avut Digi Tv cu receptoare vechi și imposibil de înlocuit. Nu are canale proprii de sport. Îl găsiți disponibil si la MaxDSS în Barcelona.

 


Trimite și altora