Barcelona se umple de emisari și poștași ai Regilor – Reyes Magos

Barcelona se umple de emisari și poștași ai Regilor – Reyes Magos

Trimite și altora


Să ținem un registru detaliat cu faptele noastre de care nu suntem foarte mândri pentru a evalua dacă merităm sau nu cadourile de Reyes poate fi o activitate dificilă.

O activitate care întrece până și capacitățile extraordinare pe care le au Melcior, Gaspar și Baltasar care deja au trebă până peste cap zilele acestea. Însă ei au ajutoare de nădejde, pajii, poștașii regali, credincioșii apropiați și spionii, care supraveghează pe tot parcursul anului ce facem și ce nu facem.

O sărbătoare care ne-a fost străină până nu demult dar pe care am acceptat-o cu brațele deschise spre bucuria copiilor noștri, Reyes Magos coincide cu ajunul Bobotezei și punctează finalul sărbătorilor sfârșitului de an. În seara zilei de 5 Ianuarie copii și nu numai ei așteaptă cu sufletul la gură evaluarea, exprimată în cadouri, pe care cei trei magi de la răsărit o au de făcut despre cât de buni sau mai puțin buni am fost în anul care s-a încheiat.

satelit televizor

În Barcelona, Estel și Amadeu sunt credicioșii regali însărcinați să organizeze serviciul de inteligență al regilor. Pentru asta între 2 și 4 ianuarie primesc în audiență în punctele tradiționale de recepție de mesaje către Regi. Estel a fost prezent în Plaza de Catalunya, unde zilele acestea are loc Fira del Consum Responsable, și va fi ajutată de pajul Homar, care o va înlocui după-amiaza. Amadeu fost la pachebotul Santa Eulalia, ancorat în Moll de la Fusta, de la 10,30 la 19,30, fără întrerupere.

pachebot santa eulalia reyesÎnsă la Barcelona trăiește multă lume iar Regii au nevoie de mai multe ajutoare. Din acest motiv poștașii și pajii regali vor ajunge de asemenea în cartierele orașului. Unii dintre ei sunt bine cunoscuți și au renume; alții sunt anonimi, însă foarte bine pregătiți și eficienți. În unele cartiere, cum Gracia și Poble Sec, vor fi primiți cu mare fast. De asemenea vor fi slujitori regali în piețe, în principalele artere comerciale și centre civice.

În toate orașele din jurul Barcelonei vor avea loc astăzi alaiuri, pe înserat, vom merge să culegem din zbor „caramelos” pe care suitele majestăților lor le vor arunca din caleștile regale și ne vom bucura de bucuria micuților vrăjiți de povestea magilor din orient.

 


Trimite și altora