Vizita diplomatului ambasadei de la Madrid, Mihai Sîrbu, în Barcelona

Vizita diplomatului ambasadei de la Madrid, Mihai Sîrbu, în Barcelona

Trimite și altora


  • Mihai Sîrbu, diplomat din cadrul Ambasadei României în Regatul Spaniei de la Madrid a efectuat o vizită de lucru la Barcelona

Diplomatul Ambasadei României în Regatul Spaniei de la Madrid, Mihai Sirbu, a efectuat o vizită de lucru la Barcelona, sâmbătă 30 septembrie 2017, ocazie cu care a vizitat librăria Punct, prima librărie românească fizică din Europa, la invitația Centrului Cultural RoBarna din Barcelona.

„Întotdeauna este o surpriză plăcută să descoperi, în mijlocul unui oraş din Spania, un colţ românesc. Surpriza este cu atât mai plăcută atunci când colţişorul respectiv este nu orice magazin cu produse româneşti, ci o librărie, o sursă de cărţi în română pentru orice vârstă, precum şi o sursă de ii şi alte produse artizanale româneşti”, declară Mihai Sîrbu care a profitat de vizita la librăria Punct pentru a cumpăra cartea fotografului catalan Enric Centeno proaspăt lansată. S-a arătat plăcut surprins de „Raftul Solidar” de unde a achiziționat un volum semnat de Adrian Melicovici pentru care a contribuit la coșul cu banii pentru cauze sociale. 

mihai sirbu barcelona librarie
Mihai Sirbu, diplomat al Ambasadei României în Spania la librăria românească Punct din Barcelona / foto: robarna

În continuarea vizitei, diplomatul ambasadei a solicitat informații despre activitatea Centrului Cultural RoBarna din Barcelona, a acțiunilor desfășurate de mediul asociativ românesc în beneficiul celor peste 140.000 de cetățeni stabiliți în Catalunya.

„În această atmosferă deosebită a librăriei Punct am avut plăcerea de a afla mai multe despre activitățile desfășurate de Centrul Cultural RoBarna şi despre felul în care Ambasada şi asociaţiile pot lucra împreună pentru comunitatea română din Catalonia”, a subliniat Mihai Sîrbu.

De asemenea, în contextul situației neobișnuite care domină societatea catalană zilele acestea, s-a interesat de atitudinea concetățenilor noștri exprimând totodată preocuparea ambasadei, a oficialităților românești precum și disponibilitatea de suport diplomatic dacă circumstanțele o vor impune. În acest articol găsiți numerele de telefon de contact puse la dispoziție de Ambasadă și Consulat pentru cetățenii români aflați în Catalunya.

Sărbătorirea anului centenar, 2018, este la rândul ei una dintre temele importante care privesc comunitatea românească din diaspora iar Ambasada, prin vocea diplomatului Mihai Sirbu, își manifestă disponibilitatea dezvoltării unui program de manifestări în Catalunya care să se înscrie în proiectul guvernamental dedicat acestui eveniment important pentru România.

foto : RoBarna


Trimite și altora