Bilete de avion mai ieftine.

Bilete de avion mai ieftine.

Trimite și altora

Cei de la Ryanair spun că piaţa aviatică este foarte aproape de un război iraţional al preţurilor, încurajat şi de preţul mic al combustibilului pentru avioane.

O scumpire a petrolului poate aduce pe pierdere companiile aeriene cu oferte agresive. La fel și o scădere a numărului de pasageri. Însă, pentru moment, operatorii de zbor au suficient spaţiu de manevră cât să îi ajute pe clienţi să vadă mai ieftin lumea.

Biletele de avion ar putea fi ieftinite de un război al preţurilor, spun irlandezii de la Ryanair. În bătălia pentru atragerea clienţilor companiile aeriene nu mai gândesc raţional. Şi sunt dispuse să vină cu oferte speciale doar ca să zboare cu avioanele pline, anunță digi24.ro

Această cursă pentru cota de piaţă este o veste bună pentru pasageri, care ar putea avea cheltuieli de vacanţă neaşteptat de mici. Inclusiv în destinaţii exotice, pentru că febra low-cost ar putea cuprinde şi zborurile de cursă lungă. Cel mai mare operator de zbor low cost din Europa, Ryanair a anunțat rezultate financiare peste așteptări. Venituri în creștere cu 12% în anul fiscal încheiat în martie și un profit de peste 800 de milioane de euro, în creștere cu 66%. Dar, spre bucuria pasagerilor, compania irlandeză a anunțat că nu știe cât va putea să își mențină afacerile la același nivel.

Ryanair a anunțat în urmă cu o lună, că în perioada următoare biletele sale s-ar putea ieftini cu 10-15%. Tariful mediu al unui zbor ar ajunge la doar 40 de euro. În același timp WizzAir a avut de curând o ofertă specială, două bilete la prețul unuia, iar EasyJet are de asemenea bilete mai ieftine față de anul trecut. La fel ca rivalii de la Ryanair, britanicii de la Easyjet spun că în această vară concurența va fi dură, iar tarifele în scădere.


Trimite și altora