DIGI Fibră e pe strada ta

DIGI Fibră e pe strada ta

Trimite și altora


Viața este lucrul acela care se întâmplă între o carantină și următoarea.

Pe fundalul pandemiei DIGI mobil în Spania își joacă cartea profitând de interzicerile temporare pe care spaniolii au ales să le stabilească pentru portabilitațile mobile și fixe. Cumva, marii operatori au reușit să impună guvernului o pauză în marea sângerare pe care o suferă de când ofertele simple și clare ale DIGI conving din ce în ce mai mulți utilizatori că nu sunt obligați să plătească lunar sume exorbitante pentru servicii similare.

Răgazul a durat atâta timp cât guvernul spaniol a reușit să fie credibil în impunerea stării de urgență cu condițiile pe care cine a avut putere să le impună în primăvară a făcut-o. Între timp starea de urgență s-a terminat, la fel și posibilitatea marilor jucători din comunicații să își impună regulile.

Odată terminată urgența DIGI se mișcă, iar viteza cu care preia din clienții companiilor mamut din peninsula iberică neliniștește piața fără să mai fie mare lucru de făcut, oamenii pleacă spre prețuri bune, fixe și previzibile iar DIGI onorează solicitările de portabilitate pe care încă le are de făcut împiedicate temporar de starea de urgență fără să uite dezvoltarea rețelei de fibră proprii și preia altele noi.

Toate astea sunt sursă de mare durere de cap pentru marile companii de telecomunicații spaniole. Vodafone, Orange sau Movistrar continuă să piardă clienți în favoarea companiilor ca DIGI care nu se agață de oferte cu fotbal scumpe limitate la trei luni, iar clienții se uită mai nou și la literele mici, 79,9euro pe lună după primele trei luni sunt mulți bani de plătit pentru o fibră, un mobil și niște fotbal.

Pariul pe fotbal nu a dat rezultate anul acesta.

Anul acesta marile competiții sportive au fost decimate de regulile stării de urgență iar perspectivele nu sugerează bune auspicii nici pentru lunile care vor urma. Utilizatorii se uită spre Netflix sau HBO, servicii care nu se regăsesc în pachetele marilor operatori iar DIGI nu are nevoie să le oferteze, fiecare cu o fibră de la DIGI le poate contracta individual fără permanență.

În unele zone din Spania și în mod deosebit în împrejurimile comunității de Madrid se văd pe stradă furgonetele DIGI. Multe. De dimineață până seara. Toate cu treabă. Și  nu e vorba despre o campanie publicitară, nimic comercial, fapt e că operatorul cu rădăcini românești instalează fibră în cartiere și își crește baza de clienți de o manieră inimaginabilă în urmă cu un an sau doi. Cel mai mult în segmentul telefoniei mobile însă DIGI știe exact cum să își joace cărțile pe segmentul care contează, cel al telefoniei fixe, internet în casă și disconturi masive pentru mobilele asociate contractelor cu fibră.


Trimite și altora