PNL Diaspora încearca sa limpezeasca responsabilitatile

PNL Diaspora încearca sa limpezeasca responsabilitatile

Trimite și altora


Pe 21 Ianuarie a avut loc la sediul PNL din România, la sediul din București, prima ședință a organizației PNL Diaspora

La ședință au participat aproximativ 50 de membri ai partidului reprezentând organizațiile PNL din Europa. O măsură adoptată a fost cea referitoare la organizația PNL Italia.

În comunicatul de presă pe care PNL l-a emis se precizează că partidul își manifestă regretul pentru „gestul domnului Chifu de a părăsi echipa într-o manieră discutabilă, neavând curajul să își asume demisia în fata Biroului Permanent. Dar apreciem faptul că și-a asumat criticile colegilor cu privire la neimplicarea în campanie precum și declarația sa că toți cei care nu s-au implicat ar trebui să facă, de asemenea, un gest de onoare”. Domnul Chifu, la care face referiere comunicatul PNL este fostul responsabil al organizației  din Italia al partidului pentru precedenta campanie electorală din Diaspora.

digi dolce focus 2017

Ședința de bilanț la care domnul Chifu a primit votul de neîncredere a avut ca rezultat și un proiect de măsuri pe care partidul își propune să le ia: „În curând, vom face alegeri în toate organizațiile regionale existente pe teritoriul Italiei, apoi vom face alegeri pentru președinția organizației PNL Italia, unde favorit este omul de afaceri Valentin Făgărășian, care și-a exprimat dorința de a prelua conducerea organizației”, a declarat consilierul județean PNL Vrancea, Ovidiu Burdușa, care deține funcția de secretar general al organizației PNL Italia.

„Dl. Chifu și-a dat demisia după ședința PNL Diaspora, nici măcar în timpul ei, când a avut o intervenție de câteva minute, la analiza rezultatelor și a implicării personale în campania electorala (care a fost nul, din motive de sănătate – afirmă domnia sa), a demonstrat doar lipsa de bărbăție. Nicidecum organizația nu înseamnă un singur om, chiar dacă este președintele unei filiale regionale, activitatea organizației continuă, inclusiv cu plecarea distinsului domn.” se precizează în comunicatul de presă al PNL Italia.

De partea cealaltă domnul Chifu, care este şi consilier local în oraşul italian Verbania, a declarat că a renunţat la funcţie nemulţumit fiind de faptul că „liberalii nu au făcut o analiză temeinică a rezultatelor proaste înregistrate la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut şi că acest gest este unul de onoare, care ar trebui urmat şi de alţi lideri ai partidului”

Nu este clar dacă fostul șef al filialei PNL Italia a aflat din presa despre înlăturarea sa din funcție. „În urma discuţiilor avute cu colegii din partid am decis să-mi depun mandatul de preşedinte al PNL Italia. Motivaţia mea este simplă: după rezultatele parlamentare îmi doream o analiză serioasă în partidul nostru a rezultatelor «dezastruoase». Acest lucru nu s-a întâmplat, din păcate, şi de aceea am decis să fac eu primul pas. Deciziile luate la nivel central nu-mi aparţin şi nu vreau să răspund pentru greşelile altora. Era corect din punctul meu de vedere ca toată conducerea PNL Diaspora să demisioneze imediat după alegeri şi în cel mai scurt timp să se aleagă statutar o nouă conducere. Mulţumesc colegilor din partid pentru colaborare. Este momentul ca PNL să se reformeze cât mai repede, altfel va fi prea târziu. Mă aşteptam sincer ca cei vinovaţi de rezultatele alegerilor parlamentare să-şi depună imediat «demisia de onoare»“, a mai declarat Adrian Chifu.

Adrian Chifu este o figură cunoscută în comunitatea românească din Italia, fiind primul român care a reuşit să îşi contureze o carieră politică de succes în afara ţării, prin câştigarea a două mandate consecutive de consilier local în oraşul Verbania.

 


Trimite și altora