Infratirea intre Targoviste si Castellon

Infratirea intre Targoviste si Castellon

Trimite și altora

Cu ocazia „Zilelor Cetăţii Târgovişte” s-a semnat un nou „Acord de înfrăţire şi cooperare” între municipalitatea Târgoviște și cea din Castellon – Spania menit să întărească relaţiile dintre cele două administraţii, dar mai ales să vină în sprijinul comunităţii românești, târgoviştene în special, din Castellon de la Plana, comunitate care numără aproape 15% din populaţia totală a provinciei spaniole.

Consilierul pentru relații instituționale al primăriei din Castellon, Spania, a semnat împreună cu primarul orașului Târgoviște, Daniel Stan, actul care consființește prelungirea relațiilor speciale existente între fosta capitală a Țărilor Române și Castellon de la Plana, oraș în care trăiește o comunitate consistentă de târgovișteni, consemnează digitalul castellondiario.com.


Publicitate
dolce telekom


Municipiul Târgoviște a semnat astăzi un acord de înfrățire prin reprezentanții săi, în speță, autoritățile locale, cu municipiul Castellon de la Plana din Spania. Delegația administrației locale spaniole formată din prim consilierul primarului din Castellon de la Plana, Enric Porcar Mallen și Manuel Gabriel Păduraru Ionete, primul român consilier în Consiliul Local al muncipiului Castellon de la Plana s-a aflat astăzi la Primăria Târgoviște pentru oficializarea parteneriatului între cele două comunități. Au fost prezenți viceprimarul Cătălin Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean, deputat Claudia Gilia, precum și membri ai delegației spaniole, reprezentanți ai Poliției Locale și ai administrației târgoviștene titrează ziarul local Jurnal de Dâmbovița.

castellon

Enric Mallen, Castellon de la Plana: ”Actul de înfrățire semnat astăzi va avea forță în viitor. Începând de acum putem învăța unii de la ceilalți, în cadrul schimburilor de experiență, aspecte care să ducă la dezvoltarea celor două municipii.”

Municipiile Târgovişte şi Castellon de la Plana şi-au reînnoit ieri, în cadrul unui moment festiv, acordurile de cooperare şi înfrăţire! Începutul acordului bilateral între cele două municipii datează încă din 2005, atunci când autorităţile din acea vreme au semnat primul acord de colaborare culturală dintre cele două localităţi. În dorinţa de a se oferi consistenţă relaţiilor şi deschiderea acestora pentru cooperare economică şi de afaceri, în 2010, cu ocazia vizitei delegaţiei administraţiei târgoviştene la Castellon, s-a semnat un alt Acord de cooperare de cei doi primari în funcţie.