La Girafa, in Piata Victoriei, au loc proteste de Dragobete, functionarii din justitie pe picior de razboi


Cum se vede de departe:

paul gabor
Paul Gabor

Este clar că le este teamă. Nu degeaba au dat ordin să vină dube și jandarmi în plus la București. Nu degeaba au mărit bugetul jandarmeriei și au achiziționat arme și muniție. Le e teamă de oamenii din stradă care simt că se poate. Guvernul Dăncilă trebuie să plece imediat. Personajele sinistre gen Carmen Dan, Tudorel Toader, Petre Daea, Vâlcov, Teodorovici, Meleșcanu, Andronescu, trebuie să-și facă valiza și să dispară.

Dar nu e suficient. Oamenii care vor ieși la proteste au nevoie și de altceva, nu doar de dorința legitimă de eliminare a nulităților care conduc în acest moment România. Au nevoie de lideri. De oameni care să iasă din zona de confort, să părăsească starea de standby și să se poziționeze clar (pentru că despre asta e vorba, de poziționare): pentru Europa sau împotriva ei.

Opoziția, împreună cu Iohannis, trebuie să-și asume evenimentele care vor urma. Altfel nu vor fi decât ieșiri legitime ale societății civile, saturată și iritată a mia oară de comportamentul autoritar al actualei conduceri. Opoziția trebuie să-și curețe rândurile. Să elimine definitiv din rândurile sale bolșevicii camuflați, simpatizanții putiniști și traseiștii de carieră.

Partidele din opoziție ar face bine să-și numească de pe acum un candidat pentru Cotroceni. Să înceapă să dea nume în clar pentru viitorul premier și pentru ministerele cu greutate. Opoziția trebuie să renunțe la jocuri de culise, la orgolii infantile și la personaje care țintesc vizibil doar confortul unui fotoliu în parlament, fie cel european, fie cel de la București.

Feseniștii și cei care s-au născut în ultimii treizeci de ani din pepiniera lor au jucat mereu la două capete. Dacă vor face același lucru, actualele partide de opoziție se vor destrăma rapid și vor culege procente jalnice în următoarele alegeri.