Mihai Sirbu alearga pentru Romania la semi-maratonul de la Madrid


  • Pe 22 aprilie 2018 se desfășoară semi-maratonul de la Madrid
  • Mihai Sîrbu va alerga cu însemnele naționale pentru a marca Anul Centenar

Mihai Sîrbu și colegii din Ministerul Afacerilor Externe al României vor alerga la semi-maratonul din Madrid, duminică 22 aprilie. Vor purta steaguri și tricouri cu însemnele Centenarului Marii Uniri titrează digitalul aimx.ro. Înscrierile s-au încheiat, cele 17.000 de numere disponibile au fost deja distribuite dar puteți să-i vedeți și să îi încurajați de pe margine. Traseul cursei îl vedeți aici.

21 de kilometri de alergare pentru semi-maratonul Edp Rock ‘n’ Roll Madrid Maratón & ½ de la Madrid din 22 Aprilie. Între cele trei curse programate, maraton (42 km), semi-maraton (21 km) și 10k (10 kilometri) manifestarea sportivă reunește 39.000 de alergători înscriși la cea de a 41 ediție.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Mihai Sîrbu aleargă pentru România la întreceri din Spania. Cu însemnele României Mihai promovează și Centenarul Marii Uniri. „Faptul că mai mulți români  au venit, cu steaguri și pancarte, la maratonul din Spania din 2016, pentru a mă încuraja și a mă felicita după sfârșitul cursei m-a impresionat! M-a făcut să-mi dau seama că prezența unui român printre participanții la cursă a contat pentru acei oameni. Ei au demonstrat că sunt mândri de țara lor.”

Mihai Sîrbu a participat în calitate de membru al Ambasadei României în Regatul Spaniei și la maratonul din Alcalá de Henares din 2016.

La maratonul din Alcala de Henares din 2016 Mihai a purtat un tricou cu un mesaj dedicat celor 135 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei. De-a lungul a 4 ani, a participat la semi-maratoane și curse cu obstacole din Olanda și Belgia. De fiecare dată a purtat tricouri pe care scria “România”. „Am întâlnit la curse nenumărați oameni. Nu doar alergători, ci și voluntari. Ei participă ca să fie un model pentru copiii lor. Pot participa și ca sa adune fonduri pentru o cauză socială. Sunt oameni care vor  să-și depașească limite pe care și le-au creat singuri. Sau împotriva limitelor care le-au fost fals băgate în cap de alții. E important  sa fie parte din ceva mai mare și mai important decât ei înșiși.”

Mihai Sirbu este alergator de anduranță și face parte din Corpul Diplomatic și Consular al României în Regatul Spaniei.

„De fiecare dată când am avut ocazia, am transformat participarea la o cursa din străinătate într-o ocazie de a purta, cu mândrie, însemne ale țării noastre. Astfel, ca membru al Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos, am participat la semi-maratonul din Amsterdam cu steagul țării noastre. Am avut și un tricou dedicat celor 130 de ani de relații diplomatice între  România și Regatul Țărilor de Jos.”

sursă foto: aimx.ro