Promisiunile alimentate cu banii din Diaspora

Promisiunile alimentate cu banii din Diaspora

Trimite și altora


  • Românii care lucrează în străinătate au timis acasă între 2008 şi 2017 27 mld. euro, cu doar două miliarde de euro mai puţin decât polonezii, aflaţi în topul unui astfel de clasament potrivit datelor furnizate de zf.ro
  • Banii din Diaspora au oferit balonul de oxigen de care familiile celor care au părăsit țara aveau nevoie

Faptul că noi şi polonezii ocupăm poziţiile fruntaşe nu ne surprinde foarte mult pentru că suntem cele două cele mai populate ţări ex-comuniste şi de asemenea cele două ţări cu cea mai mare diasporă intraeuropeană. Şi atunci magnitudinea populaţiei rezidente în alte ţări din Europa oarecum explică şi faptul că există similarităţi în ceea ce priveşte remiterile“, a explicat profesorul Monica Roman de la Departamentul de Statistică şi Econometrie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Peste 3,6 de milioane de români lucrează în străinătate, iar peste 2,2 milioane dintre aceştia au emigrat în perioada 2008- 2017.

Cei mai mulţi români care au emigrat în ultimul deceniu lo­cuiesc şi lucrează în prezent în Italia şi în Spania, iar cele aproape 27 mld. euro trimise acasă în ultimul deceniu de că­tre românii din diaspora reprezintă 11% din totalul remi­te­rilor din această perioadă la nivelul tuturor statelor din UE.

Banii trimiși către țară de oamenii din Diaspoara sunt și anul acest balonul de oxigen de care familiarii acestora au nevoie pentru a depăși lună de lună dificila situație economică din țară și care nu dă semne că ar putea deveni mai puțin presantă în perioada următoare.


Trimite și altora