Germania cauta forta de munca

Germania cauta forta de munca

Trimite și altora


După negocieri prelungite coaliția democrat-creștină și cea a social-democraților care guvernează Germania a aprobat astăzi un proiect de lege care încurajează imigrația forței de muncă calificate de care țara are mare nevoie.

În același timp s-a dat verde unui proiect de lege care facilitează permanența imigranților cu contract de muncă care trăiesc de o perioadă de timp în Germania cu permis de „ședere tolerată”.


Românii au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Partidul Social-Democrat (SPD), partener la guvernare al conservatorilor conduși de Angela Merkel, a insistat pe tot parcursul anului pe necesitatea adoptării unor astfel de măsuri înainte de sfârșitul anului.

Industriașii germani caută mână de lucru.

Industriașii germani cer relaxarea strictelor legi anti-migrație în căutarea lucrătorilor de care au mare nevoie pentru susținerea și dezvoltarea afacerilor proprii.

Datele oficiale spun că șomajul a scăzut în noiembrie sub 4,8% iar numărul locurilor de muncă disponibile a a juns la 807.000.

Un studiu recent relevă că două treimi dintre companiile de dimensiuni medii din Germania, segmentul din faimoasa „Mittelsand”, care constituie coloana vertebrală a celei mai mari economii di Europa, caută să recruteze lucrători în anii ce vor urma.

EAL (dpa, deutschlandfunk)


Trimite și altora