Cine transmite semifinala Eurovision 2018

Cine transmite semifinala Eurovision 2018


EUROVISION 2018. Trupa românească The Humans urcă astăzi pe scena celebrului festivalul. SURPRIZA pe care o oferă românii şi numerele de SMS pentru VOT

Reprezentantul României la Eurovision 2018, grupul The Humans, urcă joi seară, în a doua semifinală a concursului muzical, pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia, iar evenimentul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 21.00 ora spaniolă, transmite mediafax.ro

Fanii, cu excepţia celor care locuiesc în România, vor putea vota piesa “Goodbye” de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

La semifiala de astăzi votul din Spania pentru reprezentanții noștri se face astfel: INNATA905 44 71 02 sau trimiteți SMS la numărul 5152 cu textul – CANCION 02 –


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Pentru telespectatorii din Spania care au telefoane cu cartele pre-plătite Digi mobil sau alte companii low-cost trebuie spus că vor putea trimite votul prin SMS doar dacă au credit extra în contul cartelei. Mai multe amănunte în acest articol. Cum poti vota cu Digi mobil la Eurovision

“Am primit reacţii extraordinare după repetiţii şi numeroase mesaje de încurajare din partea românilor de pretutindeni. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns în sufletele lor şi ale celorlalţi fani Eurovision, emoţiile lor ne-au încărcat cu energie pozitivă şi optimism înainte de seara cea mare. Suntem pregătiţi 110% şi vom da totul pentru România pe scenă”, spun reprezentanţii României înainte de semifinală.

“Este o competiţie strânsă, cu mulţi artişti valoroşi, iar voturile românilor din străinătate vor face diferenţa pentru a merge mai departe, în marea finală”, au subliniat artiştii.

România intră în competiţie pe poziţia a doua, în prima parte a semifinalei, alături de Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia şi Ucraina.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Italia, Franţa şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în marea finală.

Miercuri, reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări care evoluează în a doua semifinală Eurovision au avut două repetiţii pe scena de la Altice Arena.

La prima repetiţie de miercuri, reprezentanţii României au purtat un machiaj tricolor pe scena Eurovision.

“Machiajul tricolor a fost un semn al preţuirii noastre pentru toţi românii care ne urmăresc şi care ne vor vota în serile de concurs care urmează. El nu va fi parte din show-ul The Humans pe scena Eurovision. Este gândul nostru pentru voi şi pentru tot ceea ce ne uneşte in aceste zile!”, a declarat Cristina Caramarcu despre surpriza pe care au pregătit-o în anul aniversării Centenarului Marii Uniri.

A doua repetiţie nu a fost transmisă în direct, dar a contat la fel de mult pentru calificare ca şi semifinala de joi seară, întrucât spectacolul a fost evaluat de juriile de specialitate din 20 de ţări, votul lor cântărind în proporţie de 50%, la fel ca cel al publicului.

Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda şi Cipru s-au calificat deja în finala Eurovision 2018, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi seară, de prima semifinală.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 21.00, ora spaqniolă.

Sub sloganul “All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie, în afară de Portugalia: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina, Ungaria.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, iar concursul a fost câştigat de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa “Amar Pelos Dois”.

Anul trecut, reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării ţării noastre la Eurovision.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 62 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /


Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).