Dan Ticulescu – Expozitie de Fotografie Sevilla

Dan Ticulescu – Expozitie de Fotografie Sevilla

Trimite și altora

Comunicat de presă

Madrid, 19 septembrie

Expoziţia „Rumania detrás de los prejuicios“ semnată de fotograful Dan Ticulescu

Marţi, 20 septembrie va avea loc vernisajul expoziţiei „Rumania detrás de los prejuicios“ semnată de fotograful român Dan Ticulescu, care va putea fi vizitată în perioada 20 septembrie – 7 octombrie 2016, în sala Santa Inés din Sevilla. Proiectul fotografic este iniţiat de Consulatul General al României la Sevilla, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Madrid şi în colaborare cu autorităţile locale.

Expoziţia reuneste peste 60 de fotografii, realizate în ultimii trei ani, în diferite zone ale României, care reprezintă locuri şi tradiţii româneşti, costume populare, biserici din lemn, elemente de arhitectură specifice lăcașurilor de cult creștine, picturi exterioare și simboluri care formează patrimoniul românesc.

Expoziţia „Rumanía detrás de los prejuicios“ prezintă o parte din patrimoniul istoric şi cultural al românilor, expunând, în acelaşi timp, şi realitatea cotidiană a vieţii din mediul urban înfluenţată de celelalte culturi cu care întră în contact, dar mai ales de viaţa care abundă de tehnologii avansate.

În cadrul expoziției, vor putea fi admirate atât lucrări de artă fotografică, cu variaţii pronunţate între mediul urban şi cel rural în conservarea tradiţiilor şi a identităţii naţionale, dar și obiecte care fac parte din activităţile cotidiene ale românilor, precum o cruce ortodoxă sculptată în lemn (miniatură), fus (miniatură), obiecte de ceramică, ouă pictate manual, linguri sculptate în lemn etc.

Sala Santa Inés din Sevilla, o fostă mănăstire ce a aparţinut călugăriţelor franciscane, este un spaţiu expoziţional dedicat artei contemporane, gestionat de Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei regiunii Andaluzia.

dan ticulescu

Dan Ticulescu (1964, Bucureşti)

În cei peste 25 de ani de experienţă în domeniul artelor vizuale a experimentat mai multe tipuri de fotografie alternând studiul între universul fotografiei clasice (incluzând developare chimică şi tehnicile de laborator în camera obscură) şi cel al fotografiei digitale.
În martie 2013 a avut o expoziţie personală în „Galerie des Carmes“ din Toulouse, iar în 2007-2008 a realizat un film documentar despre Alro Slatina – cea mai mare companie producătoare de aluminiu din România- pentru companiile Siemens şi ABB.
Mare parte din activitatea sa fotografică poate fi urmărită în mediul on-line: https://500px.com/danticulescu.

Detalii suplimentare puteți obține la:
Institutul Cultural Român de la Madrid
icrmadrid@icr.ro
Telefon: +34 917 589 566
http://www.icr.ro/madrid/
Facebook dedicat cinematografiei românești: CineRumano;
Facebook: IcrMadrid; Instituto Cultural Rumano


Trimite și altora