Din puțul gândirii – ”Perle” parlamentare


În general, oamenii politici au impresia că dacă vorbesc mult şi despre orice este, automat, în avantajul lor. De cele mai multe ori, nu se întâmplă chiar aşa, iar politicienii se dovedesc a fi o sursă desvârşită de umor, în majoritatea cazurilor.. involuntar.

Şi, cum zi de zi ne lovim de viaţa politică sau viaţa politică ne loveşte pe noi, nu tot timpul cu ce e mai bun, avem ocazia să îi adunăm pe toţi la un loc, astfel încât, atunci când trecem pe la cabinele de vot, să avem grijă pe cine punem ştampila.

Dacă sunteţi la vânătoare de „perle”, nu trebuie să aşteptaţi să vină afişarea rezultatelor examenului de bacalaureat. Deschideţi televizorul şi uitaţi-vă la conferinţele de presă ale politicienilor sau urmăriţi-i pe facebook. Iată câteva dintre perlele trântite de politicieni în mass-media. Dacă ar fi fost să scoatem o carte cu greșelile lor, cred că era mai voluminoasa decât DEX-ul.

satelit televizor

Deputatul PSM – Silviu Simion Şomîcu a insistat să ne convingă de faptul că „Nu poate exista un patrulater cu 3 laturi„. Am tot stat şi am încercat să desenez un patrulater cu 3 laturi. Domnul Şomîcu are dreptate, nu se poate. Aşa cum nu poate exista un parlamentar fără indemnizaţia de parlamentar şi fară somnul de frumuseţe de pe scaunele Parlamentului.

Domnule Oliviu Gherman (fost senator), am spus ceva neadevărat? Vă rog să-mi spuneţi dacă mai aveţi de completat ceva. „Suntem şi noi oameni, şi ca toţi oamenii, părăsim şedinţele„. Staţi liniştit Domnule Gherman, nu v-a condamnat nimeni. Adevărul este că toţi părăsim şedinţele. Unii mai târziu, alţii mai devreme…

Ioan Gavra, deputat PUNR – „Ne jucăm de-a oul si găina? Ehei, întâi s-a născut Columb, şi p’orma oul”. Iar eu nu îl contrazic. Are dreptate, dacă ne gândim la „embrionul” Columb, cel puţin..

Deputatul PSD, Valentin Boboc scrie pe facebook: „Sunt BERBEC”. Acum, nu ştim dacă în sfârşit a recunoscut cu adevărat sau doar făcea referire la zodia în care este născut.

Viorel Cataramă, fost lider PNL – „Sunt aicea printre noi, în această sală, tineri care au murit în Revoluţia din Decembrie 1989”. Ptiu, ptiu, spuneţi Doamne fereşte, domnule Cataramă.

Monica Macovei, europarlamentar – „M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela„. Dacă spuneţi dumneavoastră, noi nu vă contrazicem. Deşi dacă ne uităm din profil…

Însă pe Adrian Severin, fost senator și ministru, între timp suferind de o afecțiune cu iz penal, nu îl întrece nimeni cu adânca sa reflecție: ”Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt

Serios?