Facebook monteaza in Barcelona un task force contra Fake News

Facebook monteaza in Barcelona un task force contra Fake News

Trimite și altora


Facebook, mediul natural al fake news (știri false), își propune să lupte împotriva lor și o va face, în parte, din Barcelona. Gigantul tehnologic își stabilește în Torre Agbar birouri pentru o unitate de luptă împotriva răspândirii știrilor false după ce a instalat deja unele similare în Germania, după cum relatează jurnalul economic spaniol Cinco Dias.

În perioada următoare se va instala în Torre Glories, cel care ar fi trebuit să fie sediul Agenției medicamentului dacă Barcelona ar fi fost aleasă ca nou sediu după relocare în urma Brexit. O va face prin compania Competence Call Center care a închiriat opt etaje din emblematicul edificiu, aproximativ 9.000 de metri pătrați de birouri. Compania va contracta 500 de persoane.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Cinco Días nu confirmă dacă centrul din Barcelona va avea aceleași competențe ca cel din Essen sau dacă va avea aceleași obiective, cum este cel de eliminare a conținutului considerat nociv de pe platforma de socializare Facebook. Strategia companiei este de a crea produse noi orientate către frânarea difuzării de știri false și oferirea posibilității utilizatorului de a le identifica și a acționa în consecință, după cum a anunțat la începutul primăverii.


Trimite și altora