Mobile World Congress Barcelona 2021 nu se vede venind

Trimite și altora


După toate cele întâmplate în 2020, Mobile World Congress Barcelona ar putea avea loc în ultimul trimestru al anului. Sau nu.

Pentru o mare parte a sectorului tehnologic din Spania criza coronavirus a început să se facă simțită excat când au apărut primele anulări ale participărilor la Mobile World Congress în primăvara anului trecut.

Un subiect a carui perspectivă  s-a schimbat odată cu timpul, dar în primele luni ale anului trecut a fost sursă de multe controverse, până când evenimentul a fost anulat definitiv în februarie 2020.

mobile barcelonaTârgurile de tehnologie și jocuri video au fost anulate sau organizate online peste tot în lume dar existau așteptări că unele dintre ele se vor întoarce anul acesta. După ce a fost anulat oficial MWC Barcelona, pe 17 februarie 2020, ministrul pentru afaceri a guvernului catalan, Ramon Tremosa, a asigurat că MWC va avea loc anul acesta. „Mobile va avea loc sí o sí”, a declarat membrul guvernului catalan, „întărind eforturile de securitate cu teste de diagnostic și reducând numărul de participanți la târg”.

La început, s-a vorbit despre organizarea MWC în iunie 2021 în loc de martie în speranța că pandemia va putea fi mai bine controlată dar acum realitatea nu arată tocmai favorabilă. În ciuda faptului că a început vaccinarea, este puțin probanil că anul acesta vor putea fi organizate evenimente de mare anvergură ce adună atât de mulți oameni.

mobile world congress 2021Problema nu constă doar în capacitatea care va fi permisă, ci și în limitările pentru călătoriile internaționale care se aplică în prezent. Este evident că obiectivul acestor evenimente este de a prezenta mărci și specialiști din țări europene, asiatice sau americane. Târgul Mobile este un succes economic pentru Barcelona doar dacă poate reuni firme și vizitanți din toată lumea.

Înainte de pandemie acest mare eveniment presupunea pentru Barcelona un venit de peste 540 de milioane de euro, 5 subvenții substanțiale și 14.000 de locuri de muncă temporare. La care se adăugau veniturile taximetriștilor reuniți din toată provincia pentru a face față cererii.

Cu capacitate pentru public mai redusă, cu mai mult control, cu un sistem hibrid de prezentări online, organizatorii ar avea formulele  potrivite, astfel încât Mobile World Congress Barcelona să poată avea loc în 2021. Cu toate acestea, după ce s-a amânat o dată, tradiționalul târg de tehnologie programat întotdeauna la începutul lunii martie, acum se pare că nici începutul verii nu poate fi considerat un moment potrivit pentru a-și întinde covorul roșu.

Se speră în posibilitatea organizării în ultimul trimestru al anului, în funcție de evoluția stării de urgență sanitară. Motivele sunt clare: întârzierea procesului de vaccinare, lentoarea cu care acesta progresează în Spania. Nimic nu indică faptul că acest proces ar căpăta viteza necesară până în vară.


Trimite și altora