Hramul bisericii Sfantul Gheorghe din Barcelona

Hramul bisericii Sfantul Gheorghe din Barcelona

Trimite și altora


  • Hramul bisericii Sfântul Gheorghe din Barcelona, Duminică 23 Aprilie
  • Manifestările din cadrul sărbătorilor pascale au fost mai numeroase anul acesta

 Marea sărbătoare a hramului bisericii Sfântul Gheorghe, desfășurată duminică 23 Aprilie, imediat după paște, a fost culminarea seriei de manifestări religioase ale primăverii în Barcelona.

Numărul mare de participați la slujba și mai apoi la agapa organizată cu prilejul sărbătoririi „patronului” bisericii din Barcelona pune în evidență carența spațiului necesar desfășurării corespunzătoare a unor astfel de evenimente speciale. Finalizarea lucrărilor la lăcașul de cult se dovedește necesară mai ales în momente ca cel de Duminică, 23 Aprilie când biserica Sfântul Gheorghe din Barcelona și-a sărbătorit hramul.

De asemenea participarea corului Millennium din Slatina care, Vineri 21 Aprilie, a susținut un concert de cântece religioase din muzica corală și folclorică românească, s-a înscris în programul pe care parohia l-a pregătit, aducând și ei la rândul lor prin cântec bucuria Paștelui în biserica diasporei din Barcelona.

corul millennium

Duminică biserica s-a dovedit neîncăpătoare, la serviciul religios participând mai mult de trei sute de români din diaspora barceloneză care s-au bucurat și de invitația la agapa oferită ulterior.

hramul

Expoziția de artă populară și artizanat din incintă a fost deasemenea un punct de atracție, cu acest prilej librăria și magazinul de artă populară si artizanat „punct” din Barcelona prezentându-și cartea de vizită.

punct barcelona

...

De menționat  de asemenea prezența la serviciul religios a noului Consul General al Romaniei la Barcelona.


Trimite și altora