Catedrala Ortodoxă de la Madrid, sâmbătă 18 noiembrie 2017, prima Liturghie

Catedrala Ortodoxă de la Madrid, sâmbătă 18 noiembrie 2017, prima Liturghie

Trimite și altora


  • Sâmbătă 18 noiembrie, a avut loc prima Sfântă Liturghie la Catedrala Ortodoxă de la Madrid cu hramul Intrarea Maicii Domnului în Biserică
  • Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a asistat la ceremonia de oficierea a primei Sfinte Liturghiii a Catedralei Ortodoxe
  • Ambasadoarea României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, Ambasadoarea României în Republica Portugheză, Ioana Bivolaru, și Secretarul de Stat pentru Culte din Guvernul României au fost prezenți la eveniment.

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, a fost o zi importantă pentru Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei. „Ea va fi peste vremi un prinos de rugăciune și mulțumire adresat Preasfintei Treimi pentru binecuvântarea revărsată asupra tuturor acelora care s-au ostenit la concretizarea unui proiect de suflet intitulat Catedrala românilor din Madrid”, care a debutat acum 7 ani și jumătate de la punerea pietrei de temelie. „Catedrala este un  semn văzut al Împărăției lui Dumnezeu, de o importanță misionară covârșitoare și totodată dovadă vie a dăruirii, a sacrificiului și nu în ultimul rând a dragostei acelora care iubesc podoaba casei lui Dumnezeu” detaliază comunicatul Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Ortodoxia românească își îndeplinește cu această ocazie unul dintre principalele obiective, acela de a fi prezentă cu un lăcaș de cult de maxim rang în Regatul Spaniei, apropiindu-se astfel de cei aproximativ de un milion de români care trăiesc în peninsula Iberică, atât în Spania cât și în Portugalia. Sfințirea Catedralei de la Madrid se constituie astfel într-o piatră de hotar pentru tradiția ortodoxă care își revendică astfel arealul natural acoperit de credincioșii de dincolo de granițe.

Din partea autorităților române au participat Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, secretarul de stat pentru culte, Victor Opaschi: Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Portugheză, Ioana Bivolaru, consuli ai Consulatelor României în Regatul Spaniei și alți atașați și reprezentanți ai autorităților române în Peninsula Iberică.

Din partea autorităților spaniole au participat directorul general de Cooperare Juridică Internațională și relații cu cultele în cadrul Ministerului de Justiție, Javier Herrera și sub-directorul aceluiași Departament, Jaime Rosselló Granados, plus alte autorități locale și regionale din comunitatea de Madrid.

...

dolce telekomStai informat, ține legătura cu țara, vorbește românește


 

 


Trimite și altora