Mallorca – o destinatie irezistibila pentru septembrie

Mallorca – o destinatie irezistibila pentru septembrie

Trimite și altora


Vara s-a terminat și odată cu ea și vacanțele – ar spune unii. Însă, pot să vă asigur că nu este așa. La câteva ore distanță de Barcelona cu vaporul, sau nici o oră cu avionul, se află o destinație unde se pare că vara este încă în toată splendoarea ei: Insulele Baleare- Ibiza, Mallorca și Menorca. Chiar dacă este luna septembrie, străzile, barurile, cafenele și plajele sunt pline de turiști, parcă am fi în toiul verii.

De ce este o destinație potrivită pentru luna septembrie?

Ei bine, un motiv ar putea fi prețurile mai mici în această lună și temperatura ambientală perfectă. Dacă vă doriți zile însorite numai bune pentru plajă și să evitați temperaturile ridicate și umezeala din mijlocul verii, atunci luna septembrie este ideală pentru o vacanță pe una dintre insule. Ei, asta m-am gandit și eu, am ales insula Mallorca, cea mai mare dintre cele trei.

satelit televizor

Odată ajuns pe aeroport, am fost uimit de numărul de turiști, în special străini. Dacă spaniolii nu se înghesuie în a-și petrece vacanța în țara lor, Mallorca este o destinație de lux pentru ruși, turci, englezi sau nemți.

Hotelul la care am stat pentru câteva nopți a fost situat în Calla Millor, pe coasta de est a insulei. În acestă zonă se află cele mai populare plaje.

cala millor

Bineînțeles că am vizitat aproape tot ce ce mi-a atras atenția. Am crezut că pot merge peste tot în câteva zile dar m-am înșelat. Sunt atâtea locuri frumoase în Mallorca încât ar fi nevoie de câteva veri la rând să ajungi să bifezi câte un bronz pe toate plajele de pe insulă. Am închiriat o mașină pentru a mă putea deplasa mai ușor și cu o hartă turistică, voie buna și un GPS am pornit în călătoria pe insulă.

Plaje rupte din paradis, nisip fin și alb, o mare de culoarea turcoaz cristalin, pur și simplu minunat!

Prima plajă pe care am vrut să o vizitez și care mi-a plăcut cel mai mult a fost Caló d’es Moro, Santanyí. O plajă cu nisip fin, înconjurată de roci și de o apă turcoaz cristalină. Plaja este micuță iar accesul se face destul de greu. Trebuie să cobori o scară de piatră cu multe ”obstacole”, însă dacă ești atent pe unde calci vei ajunge fără probleme. Priveliștea este spectaculoasă; plaja, în mijlocul naturii, fără magazine, restaurante sau semnal la telefon. Așa că te vei relaxa cu siguranța.

cala des moro

Cala Varques, situată în Manacor, la 12 km de localitatea Portocristo, este o altă destinație care m-a impresionat. Este una dintre plajele virgine din Mallorca, fiind o plajă mai mare decât cea anterioară, având 70 m lungime și 50 m lățime. Ca să ajungi aici, trebuie să mergi pe jos deoarece nu ai acces cu mașina. După ce șoseaua se termină trebuie să mergi pe jos 20 de minute pe un drum care traversează pădurea de pini până când ajungi la plajă. Ajuns aici te vei simți din nou ca în paradis.

cala varquez
sursa foto: wp

O alta plajă care merită văzută, de data aceasta declarată monument natural este plaja Torrent de Pareis, Sa Calobra. Ca să ajungi aici trebuie să parcurgi șoseaua Sa Calobra care urcă un munte pe un drum plin de curbe. Plaja este situată în partea de nord vest a insulei, în partea muntoasă. La 10 minute de mers pe jos, printr-un tunel îngust săpat în stânci, se află această plajă înconjurată de stânci din piatra roșiatică unde nu te vei așeza pe nisip ci pe pietricele. Un loc pur si simplu magic.

 

cala torrent de pareis
foto: porsolea.com

Pe lângă relaxarea pe plajă Mallorca îți oferă multe alte activități pe toate gusturile și pentru toate buzunarele: scufundări, zbor cu parapanta, kitesurfing, jet sky, yachtig sau windsurfing. Având în vedere că nu sunt un fan al sporturilor nautice am preferat o plimbare cu barca în cadrul căreia am vizitat câteva porturi, câteva plaje și m-am bucurat de soare și de săriturile în apa cristalină.

barca

Seara, am vrut sa merg să vizitez orașul principal al insulei. Palma de Mallorca, aflat la o oră și jumătate distanța de hotel, a fost o bună alegere. Încă de la intrarea în oraș m-au întâmpinat ziduri vechi și impunătoare. La o privire mai atentă mi-am dat seama că sunt zidurile faimoasei catedrale Santa Maria, simbolul orașului. Privelistile din curtea catedralei sunt uimitoare, ținând cont că este una dintre cele mai masive catedrale din Spania, având 121 m lungime. Aici, la adăpostul zidurilor, în liniștea nopții, ai senzația că ai călătorit înapoi în timp, în jurul anului 1600, când a fost terminată ridicarea catedralei. Aceasta este construită în stil gotic levantin, din calcar aurit adus din carierele Santanyi. Catedrala este faimoasă și datorită faptului că are cea mai mare fereastră rozetă din lume.

catedrala palma mallorca

Când am ieșit din catedrală, m-au întampinat o mulțime de terase pline de turiști, care parcă m-au trezit la realitate, aducându-mă înapoi în prezent, în agitația specifică orașului.

Acestea fiind spuse, sper ca v-am convins că Palma de Mallorca este o destinație ce are toate ingredientele de succes pentru o vacanță reușită în luna septembrie.

palma de mallorca


Trimite și altora