Mihai Surugiu – „Magicianul cu Mâini de Aur”

Mihai Surugiu – „Magicianul cu Mâini de Aur”

Trimite și altora

O poveste. Mihai Surugiu – maseur profesionist la SPA HOTEL SENATOR Barcelona. Înainte de a publica istoria lui, am mers să îl vizităm. Ne-a primit cu un „Bună ziua” călduros. Ne-a făcut cunoştinţa cu colegii lui, vedeam cât este de mândru să ne prezinte ca şi conaţionali. În cabinet, pe masuţă, zărim produse cosmetice româneşti. Ne-a plăcut detaliul. Dar mai bine, citiţi povestea lui:

„Povestea voiajului vieţii mele începe într-o vineri, cu Antonia, soţia mea, intr-o seara de octombrie a anului 2012, in Bucureştiul cenuşiu şi mohorât. Un client mi-a propus să las totul in România, să vin la Barcelona, să nu-mi fac griji de nimic, de job, de casă, el raspunde de toate astea, mă ajută. Mulţi ar spune -inconştienţă, eu voi răspunde că am judecat prin felul meu de a fi parolist, mai ales că acel client este unul dintre cei mai bogati catalani.

Povestea mea continua cu „transhumanţa” Otopeni-El Prat Barcelona, fără a cunoaşte limba spaniola, fără a avea cea mai mică noţiune de ce inseamnă viaţa în Spania. Am lăsat în urma 12 ani de munca in domeniul meu, realizarile şi prietenii. Am plecat pentru că mă săturasem sa fiu considerat „bun” doar atunci cand produceam peste target in SPA-ul unde lucram. Am plecat pentru că mă saturasem de vecinii care ascultau manele in miezul nopţii, de nesimţirea din serviciile şi administraţia publică.

Ajuns in Barcelona, am constatat ca, de fapt, am venit vânând un ideal, „El Rico” nici nu s-a obosit sa-mi ofere macar o justificare a neindeplinirii promisiunilor facute, asa ca am inceput sa caut de munca, fara a cunoaste limba spaniola (o adevarata tragi-comedie). N-am avut timp sa ma dezmeticesc, m-am apucat imediat sa caut de lucru, ceea ce a dus la descoperirea faptului ca nu aveam drept de lucru in Spania, desi Romania era deja in Uniunea Europeana.

Asa am ajuns sa fac practica in HOTEL SENATOR in anul 2012, unde am intalnit cea mai amabila si rabdatoare echipa, o echipa care practiv m-a invatat sa vorbesc spaniola. Atunci am constatat ca nu am dreptul de a lucra in Spania … Aşa că am urmat un curs profesional de quiromasaj in baza caruia aveam dreptul sa profesez.

De ce oare simt ca in povestea mea va regasiti multi dintre dvs, cei care citesc?

Se spune ca nu trebuie sa-ti cauti şansa, dacă o meriti, ea te va gasi pe tine. Pe mine m-a gasit prin persoana Directorului hotelului care mi-a propus sa facem impreuna un program pilot, sa fiu primul autonom dependiente pe domeniul SPA. Am acceptat si am deja am aproape 3 ani de cand incerc sa compart atât filosofia SPA Acquaplaya cat si valorile românismului.

Sunt maseur de 15 ani, cea mai mare parte a lor petrecuţi in SPA-uri hoteliere.

Tot ce se vede frumos intr-un centru SPA, tot ce creaza atmosfera relaxanta, are in spate munca fara intrerupere a personalului, grija permanenta ca totul sa fie in regula in orice moment. Ceea ce este frumos nu apare din neant, iar ca atmosfera sa se pastreze calda si primitoare este nevoie de efortul sustinut al intregii echipe.

Hotel SPA Senator Barcelona Acquaplaya
Hotel SPA Senator Barcelona Acquaplaya

Ca român, ma mândresc ca pot promova profesionalismul şi calitatea şcolii româneşti. Mi-am facut o datorie din a recunoaste de unde sunt, sperand ca pot pune umarul la schimbarea imaginii pe care pe care pe nedrept o avem.”

Pe Mihai il puteti gasi la HOTEL SPA SENATOR BARCELONA
Zona SPA – Acquaplaya Senator.
Nr. de tel 93 260 99 02, 642451681
Adresă: Cardenal Reig, 11, 08028 Barcelona


Trimite și altora