Oficierea casatoriei in cadrul consulatului

Oficierea casatoriei in cadrul consulatului

Trimite și altora

     In conformitate cu prevederile art 44 alin. (1) al Legii 119/1996, sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ai Romaniei pot incheia casatorii, daca aceasta este in concordanta cu legislatia tarii in care sunt acreditati si daca cel putin unul din viitorii soti, cetateni romani, are domiciliul sau resedinta in circumscriptia consulara a misiunii diplomatice ori a oficiului consular.

     Dosarul pentru oficierea casatoriei contine OBLIGATORIU :

* CERTIFICATE DE REZIDENTA PE TERITORIUL SPANIEI

* CERTIFICATE DE NASTERE ( SA NU FIE PATATE, RUPTE, LIPITE SAU PLASTIFIATE)

* CARTI DE IDENTITATE SAU PASAPOARTE VALABILE

* SENTINTA DE DIVORT DEFINITIVA/ CERTIFICAT DE DECES AL FOSTULUI SOT/ SOTII SI CERTIFICAT DE CASATORIE ANTERIOR , DACA ESTE CAZUL

* CERTIFICATE MEDICATE PRENUPTIALE IN CARE SA FIE PRECIZAT ¨¨APTO/ A PARA CONTRAER MATRIMONIO ¨¨ LEGALIZATE CU APOSTILA DE LA HAGA SI TRADUSE IN LIMBA ROMANA.

* COPII CARTI DE IDENTITATE LA DOI MARTORI

TOATE DOCUMENTELE TREBUIE PREZENTATE IN ORIGINAL +2 FOTOCOPII

     Certificatul medical (de culoare galbena) trebuie sa fie completat de medicul de familie sau la un cabinet medical particular cu mentiunea ¨¨APTO/ A PARA CONTRAER MATRIMONIO ¨¨ la data specificata. Valabilitatea acestuia este de 14 zile.

     Dupa ce il obtineti ( faceti o copie), trebuie legalizat la Colegiul Medicilor – Consiliul General al Colegiilor Medicale. Apoi, este necesara legalizarea la notar, iar dupa aceasta procedura, supralegalizarea cu apostila de la Haga la Colegiul Notarilor . Certificatul medical trebuie tradus in limba romana, dupa ce ati obtinut toate legalizarile.

     Toate aceste demersuri le puteti face realiza biroul nostru (contra cost) pentru provincia BARCELONA – C. Provenza,42, Tel.618 421 600

Traducerile se pot realiza tot de catre biroul nostru- cost total – 90 euro .

Taxa pentru oficierea casatoriei este de 95 euro si se achita la depunerea dosarului. (numai miercurea)

Toate documentele trebuie prezentate in copie si original.

Documentele deteriorate, rupte, lipite sau plastifiate SE RESPING.

IMPORTANT !

...

     IN CAZUL IN CARE VETI PREZENTA CERTIFICATE MEDICALE DE LA MEDICUL DE FAMILIE DIN ROMANIA NU MAI ESTE NEVOIE DE APOSTILA DE LA HAGA, NICI DE TRADUCERE.


Trimite și altora