Primavara Muzicala de la Madrid

Primavara Muzicala de la Madrid

Trimite și altora


  • Basilica San Miguel din Madrid a găzduit concertul „Primăvara Muzicală” susținut de muzicieni din Brașov

Săptămâna aceasta s-a desfășurat la Basilica Pontificală San Miguel din Madrid concertul de muzică clasică „Primăvara Muzicală”, înscris în seria de manifestări culturale organizate de țara noastră în cadrul Președinției românești a Consiliului Uniunii Europene.

Ambasadoarea României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a menționat că acesta este una dintre multele evenimente organizate de ambasadă pentru celebrarea Președinției și a mulțumit rectorului Basilicii pentru ospitalitate și generozitatea de a fi acceptat găzduirea concertului. „România aparține Uniunii Europene din 2007, suntem un membru tânăr al organizației pan-europene, și ca toți tinerii, suntem optimiști, activi și entuziaști”, a adăugat.

Au fost prezenți pe scenă Alina-Maria Nauncef, violonistă a Filarmonicii din Brașov și prodecana Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania; quartetul „Intermezzo” și chitaristul Alexandru Nicolae Manole, un virtuos al instrumentului clasic, în vârstă de doar 22 de ani.

...

Muzicienii noștri au interpretat un repertoriu clasic românesc și internațional apreciat de publicul asistent din care au făcut parte Seniorul Renzo Fratini, reprezentantul Vaticanului în Spania, ambasadorul din Corea de Sud, Hong-jo Chun, și alți membri ai Corpului Diplomatic în Spania, împreună cu directoarea ICR, Maria Floarea Pop.


Trimite și altora