Moș Crăciun a trecut testul copiilor

Moș Crăciun a trecut testul copiilor

Trimite și altora


Moș Craciun anul acesta s-a întrecut pe sine. A bucurat sute de copii români care trăiesc departe de România. Acesta nu a trecut doar prin casele acestora ci și pe la Parohiile Ortodoxe din Barcelona și provinciile din Catalunya.

Biserica Sant Julia de Vilamirosa din Manlleu

În ziua de Crăciun, pe 25 decembrie începând încă de la prima oră, Mos Craciun s-a aflat la Biserica Sant Julia de Vilamirosa din Manlleu.
Copiii au împodobit un brad mare și după slujbă, l-au așteptat cuminți pe Moș Crăciun. De cum a sosit, a început spectacolul. Au fost colinde, cântece de iarna, poezie și sunete de vioară. Note fermecate de pian și clinchet de clopoței, multe daruri și bucurie. Moș Crăciun a adunat în jurul său peste 80 de copii. A fost un spectacol de poveste făcut de toți cei din parohie, părinți și copii.

sant julia manlleu
foto: Claudiu Mezea

– Formația Plai Moldovenesc (colinde și tradiții)
– Corul de copii ai parohiei – colinde
– George – poezie
– Ioana – vioară și pian
– Teodor- poezie
– Dan Sirb – taragot
– poeta Elena Buldum – versuri de iarnă si tradiții
– Angela Mocanu și un minicor – colinde din Basarabia
– Ilioara – colinde
– Gabriela – colinde
– Carla si Carmen Mezea – colinde

“Dorim ca pentru toţi copiii noştri, sărbătorile să fie frumoase, să nu le lipsească nimic, şi mai ales căldura sufletească. Ne preocupă, de asemenea, ca fiecare dintre ei să cunoască şi să înţeleagă importanţa sărbătorii Naşterii Domnului. Mulțumesc tuturor care au participat în programul de colinde și celor care au sprijinit acest minunat eveniment„ spune Stela Vidrașcu, președinta Centrului Cultural Român din Catalunya.

Organizatori au fost Centrul Cultural Român din Catalunya și Parohia „Ștefan cel Mare”. Colaboratori: Mercatrom și revista Robarna.com de Barcelona

Parohia Ortodoxa Romana Tarragona

Parohia Ortodoxa Romana Tarragona unde Preotul Vasile Băltărețu, enoriașii bisericii s-au îngrijit ca toți copii din zona sa fie prezenți pentru a primi darurile de la Moș Crăciun. Și vă asigurăm ca nu au fost puține. Au fost multe și pe placul copilașilor.

craciun tarragona
foto: fb

Parohia Ortodoxa Sf Maria Tecla din Sabadell

Pregătiţi de învățătoare, cei mici au oferit Moşului şi părinţilor prezenţi la întâlnire un adevărat spectacol, în care colindele şi tradiţiile păstrate cu sfinţenie continuă să ocupe un loc de seamă. Desigur, nici cei mai mărişori nu au rămas mai prejos. Un spectacol răsplătit cum se cuvine, cu daruri.

craciun sabadell
foto: robarna.com

Biserica Ortodoxa din Manresa

Preotul Florin Purcarea a invitat comunitatea la iîntâlnirea cu Moș Craciun. Iata invitatia facuta: (sursa fb)

„Cu bucurie duhovniceasca va așteptăm sa împărtășim impreuna cu ingerii bucuria Nasterii Domnului Iisus Hristos. Il așteptăm cântând colinde pe Moș Crăciun care vine însoțit de Spiridușul Nicolae. Grupul școlii parohiale ne va încânta cu piesa de teatru „Mos Crăciun exista” iar tradiția continua pentru ca vom primi colinda străbună: Steaua, Plugușorul, Sorcova și Capra, acestora alăturndu-se o ceată de colindători surpriză. Ce poate să ne bucure mai mult în asemenea zi mare? Și mai mare fericirea ar fi daca ați îmbrăca portul popular și ați aduce din bucatele dv pentru a sărbători cum se cuvine la sfârșit. Cu inima plină de emoție vă așteptăm! “

După cum vă relatam într-un articol anterior, în Barcelona au primit cadouri de la Mos Craciun peste 150 dintre copii credincioșilor Parohiei Ortodoxe Sf.Gheorghe din Barcelona – Preot Aurel Bunda. Linkul cu articolul anterior

Nouă nu ne rămâne să spunem decât că suntem recunoscători tuturor că Moş Crăciun continuă să vină în fiecare an încărcat de daruri pentru toţi copiii noştri.


Trimite și altora