Catalunya incearca sa atraga prima fabrica Tesla în Europa


  • Celebra multinațională debarcă în Barcelona cu prima reprezentanță din Spania
  • Puternicul sector industrial catalan dedicat automobilului își prezintă disponibilitatea pentru a găzdui o investiție la care visează jumătate din Europa

Tesla se pregătește să anunțe, înainte de sfârșitul anului, locul unde va instala prima sa fabrică de baterii din Europa, cunoscută ca „gigafactory”. După informațiile obținute de TV3, televiziunea autonomica din Catalunya, deja au avut loc contacte între multinaționala de origine americană și sectorul aumobilului catalan.

Există mișcări la toate nivelele, se pare că industriașii catalani dețin logistica necesară și există posibilități de materializare a proiectului.

digi dolce focus 2017

Lupta pentru atragerea investiției se prevede a fi dură. Multe țări europene visează ca Tesla să se implementeze pe teritoriul lor, ca un pariu pentru viitorul automobilului cu propulsie electrică.

Alte comunități spaniole, Franța,Portugalia, Olanda sau Țările Baltice au intrat în cursa pentru obținerea proiectului.

tesla barcelona port vell
Vehicul expus la Barcelona

Compania a debarcat deja la Barcelona cu prima tiendă din Spania. O „pop-up store” instalată în Portul Vechi. De fapt, încă de la începutul anului, în Catalunia este posibilă programarea pentru test-drive și cumpărarea vehiculelor Tesla. Show-room-ul permanent se va deschide la sfârșitul anului.