Presedintele Iohannis respinge numirea in functia de prim ministru a doamnei Sevil Shhaideh

Presedintele Iohannis respinge numirea in functia de prim ministru a doamnei Sevil Shhaideh

Trimite și altora

Președintele Klaus Iohannis a decis să respingă propunerea pe care PSD a făcut-o pentru numirea în funcția de prim ministru a doamnei Sevil Shhaideh.

In declarația de presă făcută astăzi președintele cere coaliției majoritare PSD+ALDE să propună altă persoană pentru formarea guvernului. Președintele nu a argumentat hotărârea de a refuza numele propus de către domnul Dragnea.

satelit televizor

Reamintim că în spațiul public au avut loc discuții aprinse cu privire la propunerea pe care președintele PSD pentru funcția de prim ministru a făcut-o cu maximă încredere, convins că este una de nerefuzat și fără consultarea colegilor din partid. A declarat că va fi singura propunere pe care o va face și că în cazul în care președintele nu o va accepta va cere suspendarea din funcție a președintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a cântărit cu grijă argumentele pro şi contra cu privire propunerea PSD – ALDE şi a decis să respingă numirea lui Sevil Shhaideh în funcţia de prim ministru. „Solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a spus şeful statului.

...

„Săptămâna trecută am avut consultări cu partidele politice. PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să resping propunerea. Solicit coaliţiei PSD-ALDE să vină cu altă propunere”, a afirmat preşedintele României.


Trimite și altora