Plan Barna: Sarbatoarea luminilor – Fiesta de Santa Eulalia

Plan Barna: Sarbatoarea luminilor – Fiesta de Santa Eulalia

Trimite și altora


Barcelona își celebrează Fiesta Mayor de Invierno începând de vineri. Protagonista este Santa Eulàlia, care va aduce spectacole de lumină amestecând tradiție și modernitate într-un program încărcat de evenimente desfășurate până duminică inclusiv, în care cultura populară va fi foarte prezentă și anul acesta.

Inaugurarea va avea loc astăzi de la 19,00 cu proiecția Coloroma, a companiei Playmodes, care deschide alaiul stradal și tradiționalul bal del Àliga în basílica Santa Maria del Mar.


Festivalul urban al luminilor, unul dintre protagonistii Fiestei de Santa Eulalia, va fi și anul acesta prezent. Ajuns la cea de a 6-a ediție va cuprinde zece spectacole în diverse piețe și edificii din Orașul Vechi (Ciutat Vella). De asemenea lumina va ajunge în 14 spații transformate cu ocazia sărbătorii de studenții școlilor de arte, design și arhitectură din Barcelona.

Remarcăm Born Centre care se incorporează festivalului cu evenimente dedicate tuturor membrilor familiei.

digi dolce focus 2017
Printre expozanții de LLUM BCN vom găsi robótica Al_Vectors de Onionlabs în Born, Praeter Ignis Fatuus de Slidemedia Lab în plaza Vila de Madrid, Mapping de Jordi Teixidó la Casa de l’Ardiaca, și montajul Mediterrània, llum i ombra al colectivului AOAPIX din plaza Comercial.

llum bcn


În plus, aparte de Sărbătoarea Luminilor, de numeroase activități originale, sunt prevăzute și alte activități între 10 și 12 februarie. 


Porți deschise – Muzee Barcelona

Cu ocazia sărbătorii de Santa Eulalia, numeroase muzee și monumente din Barcelona deschid gratuit porțile vizitatorilor. Selecția noastră este:

  • Fundația Joan Miró: duminică 12 februarie între 10h la 15h
  • Palau Güell: duminică 12 februarie de 10h la17h30 – Atenție: numărul de intrări disponibile este limita
  • MACBA: duminică 12 februarie între 10h la 15h
  • Primăria Barcelona: samedi 11 février de 10h à 20h
  • MNAC: duminică 12 februarie între 10h la 15h
  • Muzeul Picasso: duminică 12 februarie între 9h la 19h
  • Muzeul Frederic Marès: duminică 12 februarie între 11h la 20h
  • Muzeul Muzicii: duminică 12 februarie între 10h la 19h

primaria barcelona


Trimite și altora