50 de gravuri semnate Rembrandt expuse la Terrassa / Barcelona

50 de gravuri semnate Rembrandt expuse la Terrassa / Barcelona

Trimite și altora


  • Expoziția Rembrandt, deschisă în 13 Decembrie, va fi disponibilă până pe 24 Februarie anul viitor

Centrul Cultural Terrassa / Barcelona prezintă o expoziție care include 50 de gravuri originale semnate de Rembrandt incluse în colecția Furio. Una dintre componentele cele mai importante ale colecției, cele formate din gravurile lui Rembrandt, nu au fost niciodată expuse. Expoziția va fi prezentă pe simeze până pe 24 Februarie anul viitor și expune parte din excepționala colecție de stampe ale marelui maestru olandez, una dintre cele mai consistente din Spania.

rembrandt
Gravură. Rembrandt

Cu toate că Rembrandt este unul dintre gravorii cei mai importanți ai istoriei, reprezentarea sa pe simezele celor mai importante expoziții ale instituțiilor publice spaniole, cum ar fi cele ale MNAC sau ale Bibliotecas de Catalunya, este practic inexistentă. În ceea ce privește gravurile clasice aceste instituții păstrează lucrări de Goya sau de Fortuny, ca să dăm doar două exemple, dar nu de Rembrandt.

Un motiv în plus pentru a vizita această expoziție care expune gravuri rare dintre care se conservă astăzi foarte puține exemplare și care impresionează prin calitatea lor și prin buna stare de conservare a lucărilor.

Expoziția pretinde să explice vizitatorului că expune unele dintre gravurile de referință ale artei clasice care au trezit admirația iubitorului de artă universală. Este motivul pentru care expoziția nu se limitează la a expune lucrările și oferă de asemenea explicații despre criteriile prin care poate fi citită opera marelui artist plastic care merge de la virtuozitatea tehnicii folosite, modalitatea în care a folosit clar-obscurul până la forța expresivă a lucrărilor.

Expoziția a fost deschisă în 13 Decembrie la Centru Cultural Terrassa. Vicenç Furió, comisar al expoziției, profesor de sociologia artei și istoria gravurii al Universității Autonome din Barcelona a prezentat cartea „Rembrandt. Geniu al Gravurii”, co-editat de „Edicions” al Universității din Barcelona și Centrul Cultural Terrassa.


Trimite și altora