Melania zambeste. La sfarsit.

Melania zambeste. La sfarsit.

Trimite și altora


S-a încheiat o perioadă foarte specială în istoria Statelor Unite, era Trump 1.0. Dincolo de abordarea politică am avut de pus în context o Primă Doamnă altfel decât antecesoarele: Melania Trump.

Luni, 18 ianuarie 2021, Melania și-a luat rămas bun de la fani, mai relaxată ca niciodată, pe scara elicopterului prezidențial, Marine One, pregătit pentru zborul de închidere a capitolului Trump din iarba Casei Albe.

melania trump

Zâmbet larg, în contrast izbitor cu încrâncenarea maladivă a soțului Trump, veșnic nevrotic contestând (cum altfel?) înfrângerea în alegerile pentru președinția Statelor Unite de anul trecut.

A fost momentul în care Melania Trump a făcut un gest rar: a zâmbit din suflet. Pe cât de sumbră i-a fost figura în urmă cu patru ani când soțul ei depunea jurământul ca președinte cu atât mai mare a părut contrastul părăsind Washingtonul, zilele trecute. Poate ar fi mai potrivit să spunem că părea fericită.

O societate atât de polarizată ca cea americană nu poate fi altceva decât o sursă de opinii contradictorii când vine vorba despre fostul președinte și soția lui. Dacă suporterii lui o numesc pe Melania Trump simplă, din popor, directă și sinceră, opozanții o consideră lipsită de stil, grosolană în exprimări și lipsită de empatie.

melania trump
Sursa: revista Insider din 21 iunie 2018

Prilejul merită trecerea în revistă a câtorva dintre momentele cele mai impactante provocate de Prima Doamnă.

Poate cel mai controversat episod s-a petrecut în 2018, în mijlocul unei puternice crize de imagine pentru președinție, când a vizitat Texas pentru a arăta că îi pasă de copiii emigranți menținuți într-un centru de detenție. Alegerea sa în materie de modă a transmis un contra-mesaj cel puțin ciudat. Melania a purtat, atât la plecare, cât și la întoarcerea la Washington, o jachetă militară verde cu glugă de la marca Zara, pe care scria “I really don’t care, do u?” (Chiar nu-mi pasă, nu-i așa?).

O altă ocazie, mai puțin controversată dar care a atras atenția mediei internaționale, a fost când a pozat grădinărind cu pantofi cu toc marca Louboutin. Imaginea a dus la un număr imens de meme ce s-au făcut rapid virale.

melania trump 2
imagine: Huffington Post

Poate cea mai amuzantă și absurdă controversă a fost provocată când s-au făcut publice niște conversații telefonice între Melania Trump și Stephanie Winston Wolkoff, autoarea cărții „Melania & Me: The Rise and Fall of My Friendship with the First Lady” (Creșterea și decăderea prieteniei mele cu Prima Doamnă).

Chiar înainte de ultimul Crăciun patrecut la Casă Albă, citizenul american a aflat că obligația de a se ocupa de decorații și festivități este o adevărata neplăcere pentru Melania Trump. Și cea mai celebra replică a ei, „Who Gives A Fuck About Christmas” (Cine da doi bani pe Crăciun?) a fost imprimată pe felicitări comice, pe tricouri și pe ceziduri s-au nimerit goale. De fapt este o revelație despre situația reală trăită într-un post pe care nu l-a dorit, venit odată cu funcția soțului.

melania trump 3
imagine: magazinul online bucktee

Trecând peste alte episoade stranii, precum plagierea discursului lui Michelle Obama, să aruncăm o privire la singurul discurs care a părut să o insufletească, să o facă să se simtă liberă: cel de la plecare. Starea ei de spirit a fost remarcată de toată lumea, comentată pe rețelele sociale. Oamenii au părut să fie mulțumiți pentru ea, măcar pentru că au avut ocazia să o vadă, fie și în ultima zi a mandatului Trump,  cu adevărat fericită.

Susie Ashfield este specialistă în analiza de voce. Analizând discursul Melaniei, Susie l-a găsit plin de pasiune și sinceritate chiar dacă, spune ea, tonul a fost cam monoton.

trump familia

Limbajul corporal a fost însă într-un contrast total cu stilismul, Melania a părăsit Casa Albă îmbrăcată ca de doliu, într-o rochie neagră Dolce & Gabana, jachetă cu mâneci franceze, nasturi mari aurii și închidere asimetrică de la Chanel și mânuși lungi.

Fosta primă doamnă și-a finisat look-ul cu pantofi cu toc de marca sa favorită: Christian Louboutin. Cu nelipsiții ochelari de soare mari atât de obișnuiți în garderoba ei și o geantă de lux Birkin, de la Hèrmes, din piele de crocodil. Nici o firmă americană, cum a bine a observat presa. Melania a terminat cum a început, promovând case de modă de lux din Europa.

Nu se știe încă ce va face fosta primă doamnă după părăsirea Casei Albe. Un ex-consilier Trump asigură că Melania va solicita divorțul imediat ce coboară pentru ultima oară din elicopterul prezidențial, Marine One. Nu știm dacă chiar așa se vor fi desfășurat lucrurile dar în același timp se înmulțesc zvonurile despre iminenta autobiografie romanțată care va vedea lumina tiparului în toamna acestui an.


În dreapta sus ai un buton „ia pe mail”. Dă clic în el și pune mailul să-ți intre când punem ceva nou. Poate vrei să citești sau poate nu. Ignori sau citești, e moca.


Trimite și altora